Velkommen til Sønderborg

Jan_Prokopek1.jpg
Borgmester Jan Prokopek Jensen.

Det er mig en glæde at byde jer alle hjertelig velkommen til Sønderborg – byen og kommunen, hvis vision det er at blive Europas første CO2-neutrale område i 2029.
Når Danmark senere i år kommer i verdens centrum som vært for klimatopmødet, så sætter vi her i Sønderborg et ungdommeligt udråbstegn på begivenheden ved at invitere 500 unge fra hele verden til ungt klimatopmøde – og få fremtidens videnskabsmænd til at give deres bud på, hvordan vi sikrer jorden for vore børn og børnebørn.
Og hvad har det så med DM i cykling at gøre? Jo, med jeres eksempel sætter I fokus på en transportform, som er med til at forbedre miljøet. Jeg mener, vi skal tænke miljøvenlig transport ind i al kommende by- og landskabsplanlægning.

Idræt og historie er andre af vore fyrtårne. Med afviklingen af DM i landevejscykling i Sønderborg forenes således tre ting, som vi har særligt fokus på i Sønderborg: Miljøet, sporten og fortiden. På ruten vil I nemlig, hvis I ellers har tid til at nyde udsigten, komme igennem skanseområderne på Dybbøl, hvor et af Danmarkshistoriens mest berømte slag stod i 1864. Historien er bevaret i form af møllen, historiecentret, kanoner og skanser – og udsigten, den er stadig ganske overvældende. Midt i storheden fra gamle dage tager vi afsæt til store tanker om fremtiden: Vi er med helt fremme i forskning, erhvervsliv, miljø, uddannelse og kultur.

MEN – det er jo sporten, der samler jer til DM i Sønderborg. Jeg vil ønske alle deltagere og officials, tilskuere og arrangørerne i Sønderborg Cykle Klub et vellykket arrangement, godt vejr samt en god og fair dyst.

Jan Prokopek Jensen,
Borgmester i Sønderborg


    3899  reads