Welcome to DM Ugen 2009
Information
Forside
Liveopdatering
Tidsplan
Enkeltstart
Linieløb
Teknisk Håndbog
Startlister
Løbsprogram
Yderligere info
Tilmelding
Resultatliste
PostMasterLøbet
Oversigtskort
Målområdets historie
Seværdigheder
Overnatning
Sponsorkoncepter
Hjælpere søges
Presse
Pressemeddelelse
Kontakt
Tidligere vindere

Nyheder
6. juli: Resultater
27. juni: Resultater
25. juni: Resultater

23. juni: Liveopdatering

22. juni: Yderligere info

22. juni: Tilmelding

18. juni: Løbsprogram

16. juni: Startlister

13. juni: Oversigtskort

11. juni: Dame Junior

10. juni: Teknisk Håndbog

7. juni: Tilmelding opd.

7. juni: Tidsplan opd.

1. juni: Hjælpere søges opd.


Sønderborg Cykle Klubs sponsorer:





Administration
Admin
Login
Logout

  
 Previous
Linieløb Elite

Rutebeskrivelse: Stor rute.
Ruten starter for foden af Dybbøl Mølle, hvorefter der på et 500 meter langt brostensstykke kører rundt om det historiske center. Samtidig nås toppen af Dybbøl Banke, som med sine 68 meter over havets overflade markerer rutens højeste punkt. Lige før det næste brostensstykke som er på 100 meter passeres der en fællesgrav for danske og preussiske soldater. Lige bagved ligger den danske skanse V.
over_Dybbl_Banke_rutebeskrivelse.jpg
Ryttere på vej over Dybbøl Banke i 2008.
Efter brostensstykket køres der ud af Sønderborg hvilket markeres med at det går dejligt nedad bakke med op til 5 % ad Flensborg Landevej. Her kan man udnytte den gode fart der kan opnås og den brede vej til at komme op over den næste bakke som hurtigt kan ses i det fjerne. Halvvejs derhen passerer man dog på højre hånd Bülow-Skolen, som er den lokale folkeskole for børnehave- og 1. klasse. Bakken som herefter skal passeres, i folkemunde kaldt for Marburger-bakken, stiger med max 4 %. Navnet stammer fra da Ludwig Marburger havde en pølsefabrik på toppen af bakken i den hvide bygning på højre hånd. I dag huser bygningen et bilværksted. I 1930'erne var det Ludwig Marburger som opfandt ringridderpølsen, dog ikke fra dette domicil. Herefter går det så fladt videre med marker på venstre hånd og et større boligområde "Det ny Dybbøl" på venstre side, mens man til højre kan få et smukt syn ud over Vemmingbund og Broagerland. Længere fremme kommer Bøffelkobbelrundkørselen, hvor der skal fortsættes lige ud (2. vej) ad Amtsvejen. De næste par kilometer fortsætter det fladt til Nybøl. Første hus efter rundkørslen på højre hånd er Bøffelkobbelhuset. Her var der hårde forpostfægtinger i 1864. I haven er der et gravsted for to soldater fra Sjælland. Om dette gravsted skrev Holger Drachmann i 1877 digtet med ordene ”De vog dem, vi grov dem en grav i vor have....”
Dybblstenvej.JPG
Ryttere på vej op ad Dybbøløstenbakken i 2008. Foto: Bent Rask.
Inden rytterne kommer til Nybøl passeres Nybøl-banen på højre hånd. Den lokale motocrossbane, hvor der bl.a. er blevet afviklet Europamesterskabsløb. Man kan dog ikke se meget til banen pga. støjvolde. Så er det endelig blevet tid til Nybøl og den næste rundkørsel. Her skal der drejes til højre. Kørte rytterne ligeud ville de få flot udsigt ud over Nybøl Nor, og det område hvor teglværkerne ligger. Efter rundkørslen fortsættes der af en bred vej (Sottrupvej). Den kilometer frem er det så sidste oplagte mulighed for at køre sig frem i feltet, såfremt dette måtte ønskes. Herefter drejes der til højre mod Stenderup og ind på smalle veje med tekniske sving med læhegn på begge sider af vejen. Efter Stenderup åbner ruten sig igen og vinden vil igen kunne få indflydelse. Den vej som her drejes ind på vil snart efter afviklingen af DM-løbet blive lukket for trafik, idet motorvejen fra Kliplev til Sønderborg kommer til at krydse vejen her. Efter det åbne stykke, hvor vind fra syd eller nord kan få udfald for løbet drejes der til højre ad Hørtoftvej. I lyskrydset (som i forbindelse med motorvejen bliver til en rundkørsel) køres ligeud hvorefter Dybbøl Kirke passeres. Herefter går det let nedad forbi nogle vejindsnævringer og forsamlingshuset inden der drejes til venstre og ind på Dybbøløstenvej, som er en smal vej, så det bliver formentlig svært at komme frem i feltet her. Efter nogle bløde sving og en let bakke nedad når rytteren Dybbøløstenbakken (til daglig en cykelsti). Bakken er stejlest i begyndelsen (6 %), hvorefter den flader lidt ud. På toppen kører rytteren ind i Sønderborg.
Post_Cup_The_Winner.jpg
Opløbet. Foto: Bent Rask.

Kort efter drejes til venstre ned ad Dybbølbjerg. Her kan rytteren opnå god fart da bakken falder med 6 %. I bunden skal fortsættes ad Åbenråvej til højre og denne vej er bred og megen hastighed kan medbringes så den næste korte modbakke ikke vil kunne mærkes ret meget. Efter modbakken fortsættes der gennem et lyskryds med midterheller og kort efter passeres Dybbølskolen/Dybbølhallen. Denne folkeskole er Sønderborgs største folkeskole og i dagens anledning lægger den rum til både omklædning og dopingkontrol. Efter skolen bliver vejen igen flad og rytteren kan snart skimte rutens sidste lyskryds ved Rema1000. Her skal der drejes til højre ad Dybbølgade, og straks efter passeres 1000 meter porten og Dybbøl Banke og målstregen vil kunne ses på toppen. Denne vej (chaussé) er fra 1856. Her gik de danske tropper op til skanserne i 1864-krigen, og ad denne vej foregik tilbagetoget den 18. april. Denne sidste bakke har en maksimal stigningsprocent på 5 % og det er på den sidste del-bakke op mod målstregen.

Rutebeskrivelse: Lille rute.
På den lille rute lægges der ud med 500 meter brostenskørsel op over toppen af Dybbøl Banke. Forbi fællesgravene og endnu 100 meter brostenskørsel. Kort efter og første vej til venstre køres der nedad Parallelvej, som er en smal vej, og det går kraftigt nedad med op til 11 %. Efter nogle hundrede meter med flad kørsel drejes der til højre ad Dybbøløstenvej (her kommer rytteren igen ind på den store rute).
Parallelvej.JPG
Parallelvej / Dybbøløstenvej. Foto: Bent Rask.
Kort efter kommer bakken med sin maksimale stigningsprocent på 6 %. Kort efter toppen bliver vejen bredere og der drejes til venstre ned ad Dybbølbjerg og det går igen nedad. Sidste del af bakken er den stejleste med sine 6 %. Herefter drejes til højre og ud på den brede Åbenråvej Åbenråvej. Op over en lille modbakke, nedad forbi et lyskryds inden vejen flader ud og der køres hen til rutens sidst kryds/sving. Ved Rema1000 og så til højre ad Dybbølgade og ind under 1000 meter porten. Herefter tages der hul på selve stigningen op til Dybbøl Banke. Denne stigning er delt op i tre mindre stigninger uden det dog på noget tidspunkt går nedad. Den midterste del er den letteste, mens den sidste del er den længste og stejleste med en stigningsprocent på 5 % mens de to andre delbakker ligger på 4 %.

    14625  reads
 Previous
 Printerfriendly display Printerfriendly display

Arrangør:
Sønderborg Cykle Klub
Hertug Hans Vej 10
6400 Sønderborg


Bidragsydere:
Hovedsponsor:


Arrangementstøtte:


Bilsponser:


Bredbåndsponsor:


Catering ved:


Tøjsponser:


Streaming leveret af:

Kaldender
October 2018
S M T W T F S

Website powered by